Инициатива, посветена на Дена на Земята - 22 април

Ученици от Математическата гимназия и студенти от Русенския университет подредиха изложба на 21.04.2016 г. в навечерието на Деня на Земята. Инициативата е на клуб Зелени човечета и се реализира съвместно с Регионалната здравна инспекция. 
Във фоайето на Ректората са изложени 18 пана, изработени от ученици с природни материали – леща, ориз, семена, мидени черупки, дървесни частици и др. Всяко от тях изобразява структури на растителни, животински клетки и микроорганизми. Членовете на клуб „Зелени човечета" показват в експозицията свои снимки и постери, свързани с ​Деня на Земята.
Изложбата имаше и конкурсен характер. Груповия приз получиха петокласниците от МГ „Баба Тонка", а индивидуално беше отличена първокурсничката от специалност „Екология и техника за опазване на околната среда", Даринка Маринова.


 


Инициатива "Да изчистим България за един ден"

На 26 април 2014 г. студентски клуб "Зелени човечета", заедно със Студентския съвет, студенти от различни специалности на Русенския университет и представители на фирма Монтюпе се включиха в инициативата "Да изчистим България за един ден".

1   ZELENI - 2014.jpg

Акция за почистване кея на река Дунав ​

На 20.03​.2014 г.  се проведе акция за почистване кея на река Дунав под хотел Рига до понтон №9, организирана от студентски клуб „Зелени човечета“. По този начин студентският клуб отбеляза деня на водата. Акцията се проведе под егидата на Фондация Сърф Райдър - Европа и в нея участваха също ученици от СОУ „Л. Каравелов“, както и студенти-доброволци от БЧК.

2 Zeleni.jpg 22 Zeleni.jpg

Акции за събиране на отпадъчна хартия

Периодични акции за събиране на отпадъчна хартия, като със събраните средства се закупуват растения, които се засаждат в района на РУ.​

3.JPG 33.JPG

Акции по залесяване край Иваново​

4.JPG

Посещение в Биосферен резерват Сребърна (16 май 2013)

 


Лекция с орнитолога Еберхард Унджиян​

7 Zeleni.jpg 7.jpg

Участие в празника на Русенския университет

8.jpg 88.jpg

Среща с Кристалина Георгиева -член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи (юни 2010 г)