Пропускане на команди от лентата
Прескачане до основното съдържание
Проекти Русенски университет "Ангел Кънчев"
Управление на разрешенияУправление на разрешения

Заглавие

Заглавие на английски език

Идентификатор на проект

Начална дата на проект

Крайна дата на проект

Финансираща програма

Пояснения за финансирането

Тип на финансиращата програма

Описание на проекта

Цел на проекта: Проектът има за цел да повиши осведомеността за значението на общото европейско културно наследство чрез събиране на нематериалните културни съкровища в страните партньори и представянето им на онлайн базирана образователна платформа и дигитална игра за различни възрасти.

Други цели:

1) Да се повиши осведомеността за значението на общото европейско културно наследство и нейното многообразие, чрез създаване и разпространение на онлайн образователната игра „IN-CULT" на 7 езика с интерактивни опции и раздел за знания за нематериалните културни съкровища за обучавани, Образователна секция за преподаватели, която съдържа иновативни активиращи методи и инструменти за смесено обучение, както и насоки за използване на играта за преподаватели на възрастни.

2) Да помогнат на преподавателите на възрастни да разширят своите компетенции, методи на преподаване и използвани инструменти чрез:

а) предоставяне на насоки за интегриране на образователната игра „IN-CULT" в тяхната работа за различни цели и целеви групи

б) предлагане на набор от иновативни методи за активиране, въвеждане на нови инструменти, материали и насоки за квалификация на обучаеми/служители, които могат да се прилагат при смесено обучение на възрастни, които са достъпни в рамките на Образователната секция на образователната онлайн игра.

3) Да насърчат неформалното обучение през целия живот, подкрепяйки обучаващи от партньорски организации при придобиване на нови умения, чрез активното им участие в модерирано обучение на групи/ уебинари/ тренировъчни дейности в смесено обучение.

Резултати: 

Интерактивна образователна онлайн игра в Образователна секция

Целеви групи: преподаватели от центрове за образование за възрастни, университети от трета възраст, НПО, мигрантски съюзи /организации и др., които търсят начини да развият своите компетенции и да разширят методическите знания, като интегрират нови медии и ИКТ инструменти в тяхната работа и мотивират обучаваните да ги използват.

 

Партньори по проекта са: Института за обучение на хора от третата възраст към Университета в гр. Улм, Германия; Русенски университет „Ангел Кънчев"; Център за изследвания на културното развитие в гр. Белград, Сърбия; Университета в гр. Аликанте, Испания; FEDERUNI – Обединение на съюзите на пенсионерите в Италия; Асоциация на писателите в гр. Тимишоара, клон Банат, Румъния.

 


Сайт на проекта

Лого на проект

Ръководител на проекта

Лица за контакт

Цели на проекта

Цели на проекта на английски език

Прикачени файлове

Тип съдържание: Проект
Създадено в от
Последна промяна в от
(BETA) ©2014 Русенски университет "Ангел Кънчев"