Уважаеми студенти, имаме удоволствието да Ви поканим на официалната церемония по откриването на новата академична учебна година на 20.09.2021г. от 10.00ч. пред сградата на ректората на Русенския университет. Церемонията за началото на учебната година в Юридическия факултет ще се състои на 20.09.2021г. (понеделник) от 11:00 часа за спец. Право и от 11:30 часа за спец. ППООР в зала 2Б. 212 във Втори корпус.

Очакваме Ви!


ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ

Уважаеми абсолвенти,

Информираме ви, че тържествената церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от Випуск 2021 на Юридическия факултет ще се състои на 25.09.2021 г. (събота) от 11.00 ч. в откритото пространство пред Южния вход на Русенския университет „Ангел Кънчев".

Моля всички дипломанти на 25.09.2021 г. (събота) от 09.00 ч. да бъдат пред втори корпус за получаване на тоги. При получаването на тогите се внася депозит от 50 лв., след като се върнат тогите, депозита се възстановява.


Юридическият факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” е създаден през 1992 година. През годините на своето съществуване той извоюва мястото си сред най-добрите юридически факултети в България. Този престиж е свързан не само с популярността на юридическата професия, но и с широкия спектър на предоставяните от факултета възможности в сферата на правото.


 
        От първия ден на своята работа насочихме вниманието си  към качеството на образованието и формирането на преподавателски състав, към ефективното взаимодействие със съдебните и правоохранителните органи. Резултатите не закъсняха. Факултетът успешно получи държавна акредитация за обучение на студенти по специалност „Право”.

 
         Факултетът е структуриран в три правни катедри. Съобразно европейската практика, правните  катедри са обособени по основните направления на правното познание – публичноправни науки, частноправни науки и наказателноправни науки. Учебните дисциплини, разпределени в трите катедри, осигуряват цялостното обучение по специалност “Право” за получаване на квалификацията “юрист”. 

 
        Юридическият факултет на  Русенския  университет  “Ангел Кънчев”  е член на Европейската асоциация на юридическите факултети (European Law Faculties Association). За ежегодното участие на факултета в дейността на ELFA свидетелстват получените сертификати.